PFA opfører boliger og erhverv for 126 mio. kr. i midten af Horsens

Visualisering: RUM Arkitekter

Horsens er en af de byer i landet med den største vækst, og i de kommende år forventes flere borgere og virksomheder at slå sig ned i den østjyske by. Pensionsselskabet PFA opfører nu 48 boliger og et erhvervslejemål i Horsens, som skal stå færdigt i 2020.

I Horsens midtby fem minutters gang fra Horsens Bytorv ligger Emilies Plads, hvor PFA sammen med den lokale entreprenør Torntoft & Mortensen de kommende år vil opføre et etagebyggeri med 48 boliger på 90-105m2. For stueetagen tegnes der samtidig en 15-årig lejekontrakt med restaurantkæden Bone’s.

”Horsens er en af de mest solide vækstbyer, hvor der forventes en stigende efterspørgsel efter boliger. Særligt i midtbyen forventes efterspørgslen at blive stor. PFA har de seneste 12 måneder analyseret forskellige boligprojekter i Horsens, og projektet på Emilies Plads skaber nu grobund for at etablere yderst fornuftige udlejningsboliger,” siger ejendomsdirektør i PFA Michael Bruhn.

Med købet indgår PFA samtidig en totalentreprisekontrakt med den lokale og velrenommerede entreprenør Torntoft & Mortensen, der også står for projektudviklingen og opfører bygningerne i tæt dialog med PFA’s ejendomsdivision. Handlen er formidlet af Nybolig Erhverv Horsens.

Forventning om gode afkast

PFA arbejder ud fra en strategi om en større geografisk spredning i ejendomsinvesteringerne. I den forbindelse har PFA i samarbejde med Institut for Fremtidsforskning gennemført en screening af danske byer uden for hovedstaden og Aarhus med henblik på at udpege fremtidige vækstbyer i forhold til boligefterspørgsel. Afkastet i en by som Horsens er forventet 0,75- én procentpoint højere sammenlignet med landets to største byer, og det er væsentligt, når man er en langsigtet investor påpeger Michael Bruhn.

”Boligerne bliver en del af PFA-boliger og vil i videst muligt omfang blive opført efter PFA Seniorboligstandard®, som sikrer, at det er muligt at blive boende selvom man med årene skulle få nedsat sin mobilitet. Dermed henvender boligerne sig til en bred målgruppe, lige fra det unge par, der vil bo lækkert og centralt over børnefamilien til seniorer, som vil bruge mindre tid på haven og vil have mere tid til sig selv. Det er samtidig forventningen, at boligerne vil give vores kunder et godt afkast,” siger Michael Bruhn. 

Fakta

  • Der bor 89.000 i Horsens Kommune, og de seneste 10 år har der været en befolkningstilvækst på lige over 11 procent, hvilket er en af de højeste vækstprocenter uden for hovedstaden og Aarhus.
  • Der indgås en grundkøbsaftale og fastpris totalentreprisekontrakt med Torntoft & Mortensen, som også er udvikler af sagen, og leverer et nøglefærdigt projekt til PFA.
  • Lejen forventes på baggrund af to af hinanden uafhængige mæglervurderinger at ligge mellem 8.500-10.000 kr. om måneden.
  • PFA overtager byggeprojektet nu, og de første beboere ventes at kunne flytte ind i første kvartal 2020.