PFA investerer i bæredygtige boliger i Slagelse

Med en investering på samlet 230 mio. kr. har PFA investeret i en byggegrund i Slagelse, hvor der i første omgang skal opføres 150 ungdomsboliger samt 44 familieboliger

PFA går over de kommende år i gang med at opføre bæredygtige boliger i Slagelse. Det sker med udgangspunkt i selskabets strategi med fokus på ejendomsinvesteringer i landets vækstbyer.

Med en samlet investeringssum på 230 mio. kr. har PFA købt byggegrunden på i alt 27.000 m2, hvor der over de kommende år skal opføres forskellige boligformer over flere etaper. I første omgang vil der blive opført 150 ungdomsboliger samt 44 familieboliger, der vil indebære både et-, to- og treværelseslejligheder.

”Slagelse er en rigtig interessant by, der de senest år har været inde i en positiv udvikling med befolkningstilvækst. Byen passer derfor godt ind i vores strategi, som handler om at fokusere på landets vækstområder. Samtidig skaber byggearealets størrelse også en rigtig spændende mulighed for at skabe et sammenhængende og attraktivt byområde tæt på Slagelse centrum,” siger Mikael Fogemann, Head of Nordic Real Estate hos PFA Ejendomme.

”Desuden bliver investeringen ikke mindre interessant af, at Slagelse huser en række spændende uddannelsesinstitutioner. Heriblandt Syddansk Universitet, mens opførelsen af Campus Slagelse er i fuld gang. Det ventes derfor også, at der i de kommende år vil komme flere studerende til byen, og vi anser derfor denne placering til vores nye studieboliger samt mindre familieboliger som særdeles attraktiv,” tilføjer Mikael Fogemann.

Borgmester i Slagelse Kommune John Dyrby Paulsen siger:

”For os er det et scoop. Det er en stor og vigtig investering fra en meget interessant pensionskasse i vores område. Så det er noget af en milepæl for os. Det kan forhåbentligt være med til at bane vejen for yderligere store investeringer fra både pensionskasser og andre investorer i Slagelse Kommune. Det er samtidig dejligt, at der nu, som vi har ønsket, bliver bygget flere lejeboliger, så den efterspørgsel, der er efter boliger i Slagelse, kan imødekommes, og endnu flere kan få øjnene op for at bo og arbejde i vores kommune. Det er stærkt salgsarbejde af EDC Erhverv og fantastisk, at PFA har valgt at investere i det spændende projekt med gode attraktive lejeboliger, som i den grad er med til at styrke og udvikle os som kommune.”

De nye boliger kommer til at ligge i gåafstand til Professionshøjskolen Absalons nye campus samt tæt ved Slagelse Station og torvet i Slagelse bymidte. Som led i PFA’s ejendomsstrategi med fokus på bæredygtighed vil boligerne blive opført efter bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld.

”Som ansvarlig investor har vi hos PFA et skarpt fokus på klimahensyn og bæredygtighed i vores ejendomsinvesteringer. Det har vi både, fordi vi ønsker at bidrage positivt til samfundsudviklingen, men også fordi bæredygtigt byggeri er en god måde at langtidssikre værdien af ejendomme, og dermed skabe gode og langsigtede afkast til vores kunders pensionsopsparinger,” siger Mikael Fogemann.

Første etape ventes på nuværende tidspunkt at være klar til indflytning i efteråret 2022.